Matematik A, Fysik B og Kemi B

Denne studieretning er for dig med naturvidenskabelig interesse. Her beskæftiger du dig f.eks. med kemiske reaktioner, nanoteknologi, elektriske kredsløb og radioaktivitet - eller du leder efter svar på atomets eller universets opbygning.

Du kommer til at beskæftige dig med aktuelle emner både i teori og praksis, da forsøg og eksperimenter udgør en stor del af undervisningen.

Efter studentereksamen skal du måske læse nano-science, til ingeniør, bygningskonstruktør eller noget helt andet ...!

Parsa, 2.b
"Jeg har valgt matematik-fysik-kemi, da de tre fags indhold konstant kredser om os. Fysikken og kemien anses i dag for at være de områder, der danner forståelse og sammenhæng bag de store aspekter af livet. Derudover kan næsten alt i dag beskrives matematisk, og håndværket tages konstant i brug, når det kommer til problemløsning. Som bonus åbner linjen op for rigtig mange muligheder, når man en dag har fået huen på hovedet.".

Links

Du kan få et overblik over fagenes fordeling og dine mulige valgfag på denne studieretning her. Bemærk at alle grundforløb på stx er helt ens. Læs mere om grundforløbet her.

Studieretningsdesigneren kan du se, hvilke uddannelser du kan komme ind på, hvis du vælger denne studieretning. HUSK at angive 2. fremmedsprog, når du bruger Adgangskortet for at få et retvisende søgeresultat for, hvad en given studieretning giver adgang til.