Matematik A, Fysik B og Kemi B

Denne studieretning er for dig med naturvidenskabelig interesse. Her beskæftiger du dig f.eks. med kemiske reaktioner, nanoteknologi, elektriske kredsløb og radioaktivitet - eller du leder efter svar på atomets eller universets opbygning.

Du kommer til at beskæftige dig med aktuelle emner både i teori og praksis, da forsøg og eksperimenter udgør en stor del af undervisningen.

Efter studentereksamen skal du måske læse nano-science, til ingeniør, bygningskonstruktør eller noget helt andet ...!

Amalie, 2.b
"Jeg har valgt studieretning MA-Fy-Ke, da det naturvidenskabelige danner grundlag for alt levende på jorden, hvilket jeg synes er virkelig spændende. Den faglige viden kan vi bruge i mange sammenhæng både i gymnasiet og hverdagen. Det er også en af grundene til, at denne studieretning er virkelig interessant og relevant".

Du kan få et overblik over fagenes fordeling og dine mulige valgfag på denne studieretning her. Bemærk at alle grundforløb på stx er helt ens. Læs mere om grundforløbet her.

Studieretningsdesigneren kan du se, hvilke uddannelser du kan komme ind på, hvis du vælger denne studieretning. HUSK at angive 2. fremmedsprog, når du bruger Adgangskortet for at få et retvisende søgeresultat for, hvad en given studieretning giver adgang til.