Engelsk A, Tysk A og Samfundsfag B

Denne studieretning er for dig, der er optaget af forholdet mellem menneske, sprog og samfund. Du finder sammenhængen mellem kommunikation go samfundsforhold spændende, og du synes, at det er vigtigt, at vi kan kommunikere med de største sprog omkring os. I studieretningen er der blandt andet fokus på samspillet mellem individ og samfund - både lokalt og globalt.

Efter studentereksamen skal du måske læse journalistik, international handel, være sproglærer, oversætter eller noget helt andet ....!

Sarah, 2.d:
"Jeg har studieretningen TY-EN-Sa. Jeg synes, det er fedt at lære nogle forskellige sprog og kulturer, samtidig med at jeg har matematik og samfundsfag på b-niveau. På min studieretning behøver man ikke at have naturvidenskabelige fag efter 1.g. Studieretningen er også god, da den åbner op for mange forskellige videregående uddannelser."

Links

Du kan få et overblik over fagenes fordeling og dine mulige valgfag på denne studieretning her. Bemærk at alle grundforløb på stx er helt ens. Læs mere om grundforløbet her.

Studieretningsdesigneren kan du se, hvilke uddannelser du kan komme ind på, hvis du vælger denne studieretning. HUSK at angive 2. fremmedsprog, når du bruger Adgangskortet for at få et retvisende søgeresultat for, hvad en given studieretning giver adgang til.