Matematik, Fysik, Kemi (A-B-B)

Naturvidenskabelig studieretning

Matematik, Fysik og Kemi (A-B-B)

Denne studieretning er for dig med naturvidenskabelig interesse. Her beskæftiger du dig f.eks. med kemiske reaktioner, nanoteknologi, elektriske kredsløb og radioaktivitet - eller du leder efter svar på atomets eller universets opbygning.

Du kommer til at beskæftige dig med aktuelle emner både i teori og praksis, da forsøg og eksperimenter udgør en stor del af undervisningen.

Efter studentereksamen skal du måske læse nano-science, til ingeniør, bygningskonstruktør eller noget helt andet ...!

Emil Fagerberg:
"Jeg er meget nysgerrig omkring det naturvidenskabelige, så jeg har valgt studieretningen med matematik, fysik og kemi. Jeg vil uddanne mig indenfor ingeniørbranchen, og på min linje får jeg dækket alle kravene. På studieretningen har vi nogle lærere, som snakker rigtig godt sammen, hvilket betyder at der er en sammenhæng på tværs af fagene. Dette betyder, at vi kan få lov til at gøre noget praktisk, men også regne på det og få en forståelse af, hvorfor tingene sker, som de sker. Selvom vores fag måske er lidt "nørdet", er vi alligevel en klasse med mange forskellige typer, som skaber et rigtig godt fællesskab."

Du kan få et overblik over fagenes fordeling og dine mulige valgfag på denne studieretning Opens external link in new windowher. Bemærk at alle grundforløb på stx er helt ens. Læs mere om grundforløbet her.

Opens external link in new windowStudieretningsdesigneren kan du se, hvilke uddannelser du kan komme ind på, hvis du vælger denne studieretning. HUSK at angive 2. fremmedsprog, når du bruger Adgangskortet for at få et retvisende søgeresultat for, hvad en given studieretning giver adgang til.