Matematik, Fysik, Kemi (A-B-B)

Matematik, Fysik, Kemi (A-B-B)

Naturvidenskabelig studieretning

Matematik, Fysik og Kemi (A-B-B)

Denne studieretning er for dig med naturvidenskabelig interesse. Her beskæftiger du dig f.eks. med kemiske reaktioner, nanoteknologi, lægemidler og makromolekyler, eller du leder efter svar på atomets eller universets opbygning.

Du kommer til at beskæftige dig med aktuelle emner både i teori og praksis, da forsøg og eksperimenter udgør en stor del af undervisningen.

Efter studentereksamen skal du måske læse nano-science, til ingeniør, bygningskonstruktør eller noget helt andet ...!

Thomas Holm:
"Jeg har valgt en naturvidenskabelige studieretning med matematik, fysik og kemi, da jeg altid har været mest til de naturvidenskabelige fag. En af de ting, der er fedt ved den her linje, er, at man får en sammenhæng mellem flere af fagene, som fx når man den ene dag har arbejdet med noget i matematik, skal man dagen efter bruge det i fysik. En anden ting er, at teoretisk og praktisk viden bliver godt sammenkoblet, så man ved, hvorfor der sker det nede i kolben, der sker, og hvordan man videre skal regne sig frem til den information, man skal bruge."

Links

Du kan få et overblik over fagenes fordeling og dine mulige valgfag på denne studieretning Opens external link in new windowher. Bemærk at alle grundforløb på stx er helt ens. Læs mere om grundforløbet her.

Opens external link in new windowStudieretningsdesigneren kan du se, hvilke uddannelser du kan komme ind på, hvis du vælger denne studieretning. HUSK at angive 2. fremmedsprog, når du bruger Adgangskortet for at få et retvisende søgeresultat for, hvad en given studieretning giver adgang til.