Engelsk, Spansk/Fransk og Tysk (A-A-B)

Engelsk, Spansk/Fransk og Tysk (A-A-B)

Sproglig studieretning

Engelsk, Spansk/Fransk og Tysk (A-A-B)

Disse to studieretninger er for dig, der interesserer dig for sprog, kultur og kommunikation. Studieretningerne er ens, men du skal vælge, om du vil have fransk eller spansk. I studieretningen er der fokus på sprogets muligheder, forskellige samfundsforhold og litteratur. I løbet af uddannelsen bliver der mulighed for at stifte direkte bekendtskab med alt dette, f.eks. i forbindelse med studierejse, sprogcamp, gæstelærere osv. Denne studieretning er samtidigt den eneste på STX, hvor du kan afslutte matematik på c-niveau.

Efter studentereksamen skal du måske læse sprog, kommunikation, være oversætter, læse litteraturvidenskab eller noget helt andet ....!

Line Nørgaard Nielsen:
"Jeg har valgt den meget sproglige linje, den supersproglige linje, som består af Fransk A, Engelsk A og Tysk B, da jeg altid har været fascineret af forskellige sprog og kulturer. I nutidens Danmark tror jeg, at det er en fordel at kunne forskellige sprog, så man har en stor mulighed for at kommunikere globalt. Denne studieretning har matematik på c-niveau, så den er lettere at komme igennem, hvis man altid har haft det svært med tal."

Links

Du kan få et overblik over fagenes fordeling og dine mulige valgfag på denne studieretning Opens external link in new windowher. Bemærk at alle grundforløb på stx er helt ens. Læs mere om grundforløbet her.

Opens external link in new windowStudieretningsdesigneren kan du se, hvilke uddannelser du kan komme ind på, hvis du vælger denne studieretning. HUSK at angive 2. fremmedsprog, når du bruger Adgangskortet for at få et retvisende søgeresultat for, hvad en given studieretning giver adgang til.