Journalist Lasse Soll Sunde på BG

05. 09. 2017 oprettet af Elever fra 2.d

Benny Bak Larsen og Lasse Soll Sunde

I dag har 2. og 3.g’erne været til et foredrag med freelance korrespondenten Lasse Soll Sunde, der i en længere årrække har været bosat i Berlin, hvor han har arbejdet for blandt andet radiostationer og avisen Information. Formålet med foredraget var for eleverne at få en større viden omkring valget i Tyskland.

Der blev lagt stor vægt på de 2 valgkandidater, Angela Merkel (CDU) og Martin Schulz (SPD), og deres partier.

Partiet bag Angela Merkel er konservativt, men på trods af dette har Merkel rykket deres mærkesager længere mod socialistiske, hvilket sikrer hende flere vælgere, da hun rammer et bredere publikum. Specielt på flygtningefronten lægger hendes mærkesager tæt på de socialistiske, da hun selv er vokset op blandt forskelligheder, og derfor har en medfødt tolerance.

Overfor Angela Merkel finder vi hendes modkandidat Martin Schulz, der bag sig har et socialistisk parti. En af de mærkesager, han fører mest frem i sit valgprogram, er at få en økonomisk aflastning for de laveste og mellemste indkomstgrupper i Tyskland. Specielt lægger han i diverse interviews vægt på de ældre, der står uden en stærk pension, i samfundet.

Valget finder sted søndag d. 24/9, og indtil videre peger meningsmålinger på, at Angela Merkel vinder valget for 4. gang.

Skrevet af 2 elever fra 2.d