Biologi og Kemi (A-B)

Naturvidenskabelig studieretning

Biologi og Kemi (A-B)

Denne studieretning er for dig, der interesserer dig for naturvidenskab og aktuelle emner i biologiens og kemiens verden. I denne studieretning er der fokus på de biologiske og kemiske processer, der foregår i kroppen, påvirker naturen og vores hverdag. En betydelig del af undervisningen vil være af eksperimentel karakter - i laboratoriet og ude i naturen.

Efter studentereksamen skal du måske læse til sygeplejerske, fysioterapeut, læge, agronom eller noget helt andet ...!

Anton Cole:
"Jeg valgte den naturvidenskabelige retning, fordi jeg er interesseret i, hvordan verden hænger sammen, og hvordan vi som mennesker kan benytte den til vores fordel. Det er netop på grund af naturvidenskaben, at vi befinder os der, hvor vi gør i dag. I løbet af min skoletid på denne studieretning har jeg fået et indblik i, hvordan man udfører eksperimenter, tænker kreativt, og hvordan man bearbejder og får mening ud af sine observationer. Derudover har det været fedt at arbejde sammen med andre mennesker, der er lige så begejstrede for de naturvidenskabelige fag, som jeg selv er."

Du kan få et overblik over fagenes fordeling og dine mulige valgfag på denne studieretning Opens external link in new windowher. Bemærk at alle grundforløb på stx er helt ens. Læs mere om grundforløbet her.

Opens external link in new windowStudieretningsdesigneren kan du se, hvilke uddannelser du kan komme ind på, hvis du vælger denne studieretning. HUSK at angive 2. fremmedsprog, når du bruger Adgangskortet for at få et retvisende søgeresultat for, hvad en given studieretning giver adgang til.