Glade HF-studenter

HF

SOM NOGET NYT KAN DU NU OGSÅ OPTAGES PÅ HF EFTER 9. KLASSE!

På HF kan du på blot to år få en bred og kvalificeret gymnasial uddannelse. HF er for dig, som typisk vil søge ind på en kort og mellemlang videregående uddannelse efter gymnasiet.

Vores HF har en praktisk profil, kendetegnet ved 3 tonede fagpakker, minipraktikforløb og samarbejde med virksomheder/organisationer og institutioner. Der lægges vægt på alternative og varierende arbejdsformer. Vi ønsker kobling mellem teori og praksis og tænker derfor i at gøre undervisningen relevant og nærværende for eleverne.

Der er stort fokus på aktiviteter ud af huset. Undervejs i hf forløbet vil vi lave brobygningsaktiviteter til forskellige videregående uddannelser alt efter den enkelte elevgruppes interessefelt. Ligeledes vil du løbende opleve samarbejde med eksempelvis børnehaver, politi, sygehus/sundhedsvæsen, skoler, militær, beredskabsstyrelse, kommune etc.

Vi tilbyder 3 forskellige fagpakker. Den linje, som du vælger, vil i høj grad præge aktiviteterne i fagene og være med til at farve din uddannelse.

1.      Omsorg og undervisning
         (med fagene psykologi B og billedkunst C)

2.      Uniform
         (med fagene idræt B og psykologi C)

3.      Samfund og erhverv
         (med fagene samfundsfag B og erhvervsøkonomi C)

En HF-uddannelse er sammensat af nogle obligatoriske fag, bindingsfag og valgfag. Når du søger ind på HF, skal du sammen med din ansøgning vælge mellem idræt, musik, billedkunst eller mediefag. Der er frie valg i alle 3 fagpakker, så du kan få sammensat din uddannelse, så den passer til netop dig.

Opens external link in new windowKlik her for at se, hvilke videregående uddannelser, den 2-årige hf giver adgang til på Adgangskortet ug.dk

Opens external link in new windowKlik her for at se udbud af fag og niveauer og frie valgfag på de enkelte fagpakker

De forskellige fagpakker henvender sig til elever med forskellige interesser, og overskriften afspejler sig i toningen af undervisningen. Fagpakkerne giver dig en indsigt i og forståelse for de muligheder, som en fremtidig uddannelse giver. Hermed ikke sagt, at man nødvendigvis skal være lærer eller pædagog, hvis man vælger fagpakken Omsorg og undervisning. Du skal dog under din HF-uddannelse både stifte bekendtskab med relevante videregående uddannelser og mulige jobs og interessefelter indenfor den enkelte fagpakke. Således skal du gerne undervejs i din HF-uddannelse blive afklaret i forhold til din fremtidige uddannelse.

Du er altid velkommen til at kontakte skolen, hvis du vil høre mere.